Nej, Däck – Det får du köpa själv

Har klivit in på däckfirman som bytt däck åt mig år efter år och tänkte göra samma sak i år. Men nej…

Däckfirma – för mig är det ett företag som säljer däck, servar däck, byter däck – osv. Ett företag som jobbar med däck. Men nej, så enkelt var det uppenbarligen inte.

När bytet skulle ske mellan vinter- och sommardäck fick jag svaret att det var dags att köpa nya. Mönsterdjupet var för litet. Märkligt, efter bara några säsongen. Djävla skitdäck. Ska de inte hålla lite rolig körning på grusvägarna, några burnouts på garageuppfarten och lite för snabb fart på lite för snirkliga vägar. Men det är väll bara att dra upp plånboken och betala. Lite sur över att kvalitén är så usel. Det var bättre förr…. (fast då fanns ju inte ens bilar).

”Ja, men sätt på några riktigt bra däck”, sa jag till killen.

Jag var beredd att betala för att få det klart någon gång. Men nej då, så enkelt var det visst inte.

”Vilka vill du ha, det är 14 dagars leveranstid”

What the fuck! Om 14 dagar har det gått över långt över gränsen för vad som är lagligt angående att ha vinterdäck på dessa torra och fina sommarvägar.

”Men….men….”

Min kaxighet kanske inte var så enorm. Tänkte nog mera smarta och genomtänkta saker än vad jag fick ur mig.

Djävla skitdäck.

”Men du kan beställa själv”

Mannen bakom disken såg uppenbarligen min frustration som nu förändrades till ett frågetecken. Jag kunde inte beställa via dom för deras leveranstid var längre än min julledighet. Men nu skulle jag beställa själv…

”Beställ däcken online och välj vår butik som monteringsfirma. Då har vi dem inom tre dagar och du kan få tid på fredag för montering”

Så nu skulle man plötsligt göra jobbet åt dem. De behöver inte beställa däcken, det ska jag göra. De får sen däcken framkörda av PostNord (vi kan hoppas på att de kommer fram) och jag får betala för kalaset med både frakt och montering.

Djävla skitdäck.

Det blev så här. Jag beställde däcken på dack-outlet.se och valde monteringsverkstad. Men jag valde inte de jag nyss pratat med utan en verkstad några hundra meter bort.

Jag förväntar mig inte guldservice. Men jag förväntar mig lite service. Är det för mycket begärt? Nästa år säger väll de att jag får montera själv också…

1 reaktion på “Nej, Däck – Det får du köpa själv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *